Historie: Opa Goris

Hier staat Opa Goris in 1936 voor zijn mastplanten. Het gebouw rechts is het ouderlijk huis. Op de achtergrond is de oude eestschuur, van deze schuur kan ook gezegd worden, dat het dateerde uit 1850 en eerst fungeerde als rustplaats/afspanning voor de postkoets. Het ouderlijk huis gebouwd in 1907. In 1914 werd deze foto gemaakt. Het zijn douaniers die smokkelaars arresteren(deze foto is in scene gezet). De kleine jongen vooraan is mijn ome Kees. Dezelfde foto maar nu uitvergroot. Er staat : ‘In Den Dennenhandel’.Het was ook een cafe. Vrouw links in de deur opening is mijn Oma.
Deze radio stond in het cafe. Dit schilderij hing in het cafe. Idem.
Boek uit 1898. Idem. Dit is de enige foto (uit die tijd) ooit genomen. De foto dateert uit 1927 en is gemaakt in de bossen van de Wouwse Plantage. Op de foto staan: rechts met mand opa Goris, midden boswachter Bastiaansen en met kruiwagen oom Stan Goris.
Op velden in de buurt werd er heide gesneden, naar huis vervoerd en met deze machine fijn gesneden en als veevoer verkocht. Echter in de oorlog 1914-1918 werd het fijn gemalen heide vermengd met het meel om er brood van te bakken. In het midden Opa Tiest Goris. Vergunning 1945.